חזה מולארד בתפוז ושומר
מצרכים
- 2 יח' חזה מולארד
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
- 3 יח' שיני שום קצוצות
- 2 יח' ענפי טימין
- 1 יח' שומר פרוס לחצאים (חצי אמנסה)
- 1 יח' תפוז חתוך לפילה
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס יין לבן
חומרי טעם
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
הוראות
- מתבלים את חזה המולארד במעט מלח משני הצדדים וצורבים על מחבת חמה באש בינונית (הצד של השומן מונח ראשון על המחבת עד להזהבה ואז הופכים לצד השני)
- בסיום מניחים בצד
רוטב
- מחממים מחבת ויוצקים מעט שמן
- צורבים את השומר משני הצדדים על אש בינונית
- מוסיפים שן שום פרוסה וג'נג'ר ומטגנים מעט
- מוסיפים יין לבן וענף טימין ומאדים את היין
- מוסיפים את התפוזים (מהמיץ שנשאר, לא הפילה) והסילאן ומביאים לרתיחה
- מצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך אך לא מידי
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומכסים את חזה הברווז ל6-7 דקות
הגשה
- יוצקים רוטב לצלחת, פורסים לפרוסות דקות ומניחים מעל הרוטב