ביף בורגיניון עם פטריות יער
מצרכים
- 1 ק"ג שפונדרה חתוך לקוביות 3*3
- 2 יח' גזר חתוך (מרפואה)
- 2 יח' בצל חתוך (מרפואה)
- 1 יח' שורש סלרי
- 1 יח' שורש פטרוזיליה
- 2 סלסלות פטריות שמפניון
- 2 סלסלות פטריות פורטבלו
- 100 גרם פטריות פורצ'יני מושרות כחצי שעה במים רותחים
- 1 ליטר ציר בקר
- 2 ענפים טימין
- 1/2 ראש שום
- 500 מ"ל יין אדום
- 1 קורט מלח/פלפל
- 100 גרם קמח
- 100 מ"ל שמן
הוראות
- מקמחים קלות את קוביות הבשר וצורבים אותם במעט שמן
- כשהבשר משחים קלות מוציאים ומכניסים את ירקות המרפואה והשורשים לצריבה קלה
- מוסיפים לסיר את הפטריות הטימין והשום וממשיכים לאדות עד שהפטריות מתרככות
- מורידים משקע בעזרת היין ומצמצמים את רוב הנוזל
- מחזירים לסיר את קוביות הבשר ומוסיפים את הציר עם נוזל הפטריות
- מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי לערך
- אפשר להגיש מעל פירה תפו"א
מתכון מעולה , התוצאות מדגימות, תודה