ציר ירקות
ציוד
- 1 סיר לבישול
מצרכים
- 1 ק"ג ירקות שורש - גזר, בצל, סלרי, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי. חתוך קוביות (מרפואה)
- 4 ליטר מים
חומרי טעם:
- פלפל אנגלי, עלי דפנה, פטרוזיליה, טימין, (וגם פלפל שחור) בוקה גרני
הוראות
- סיר עם מי ברז ולשם מוסיפים את הירקות וחצי מהתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מורידים לאש קטנה ומוציאים את הקצף שלמעלה (כיפוי)
- לאחר 25 דקות מוסיפים את יתר התבלינים להשלמת טעמים ומסננים טת הנוזל בסוף הבישול.
הערות
ניתן לאדות את הירקות לפני הרתיחה עם מעט שמן.