
ביגלה (מאפה)
מצרכים
- 280-300 מ"ל מים
- 1/2 ק"ג קמח מנופה
- 10 גרם שמרים יבשים
- 30 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
הוראות
- בקערת מיקסר מניחים מים, קמח, שמרים וסוכר ומעבדים כ-5 דקות
- מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 5 דקות לבצק חלק וגמיש
- מתפיחים למשך שעה
- מחלקים לכדורים ומתפיחים לעוד חצי שעה
- יוצרים חור ליצירת הבייגל ומבשלים בנוזל רותח (2 ליטר מים + 2 כפות סילאן + 2 כפות אבקת סודה לשתיה) כ-2 דקות משני הצדדים עד שהם צפים
- מעבירים את הבייגלים החמים לתבנית עם נייר אפיה ומפזרים ממעל מלח/קצח/שומשום
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות
הערות
כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
לדף צורות חיתוך לחצו כאן