דג בורי שלם במלח גס
מצרכים
- 1 יח' בורי שלם
- 2 ק"ג מלח גס
- 4 יח' חלבונים מביצים
הוראות
- מסדרים את הדג בתבנית אפיה של התנור על נייר אפיה כשהדג עומד עם הבטן הפתוחה עד נייר האפיה
- מערבבים את החלבונים עם המלח בקערה עד ליצירת עיסה אחידה
- מצפים את הדג במלח עד לאטימות מוחלטת
- אופים בתנור ב180 מעולות כ30-35 דקות
- מוציאים מהתנור ובזהירות מפרקים את המלח מהדג (לא לדאוג אם העור של הדג יורד עם המלח)
- אפשר להזליף שמן זית מעט על הדג למי שאוהב