מתכון לסופגניות הכי טובות שאכלתם בחיים
מתכון לסופגניות שאחרי שתכינו אותם לא תרצו לקנות יותר סופגניות רק להכין לבד.
מצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 50 גרם שמרים טריים
- 360 מ"ל חלב
- 200 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה
- 3 יח' ביצים
- 3 כפות וויסקי
- 1 כפית מלח
למלית
- בוחרים כל סוג של מילוי שאתם רוצים לסופגניה כגון : נוטלה, השחר, קינדר, ריבת תות, ריבת חלב, קרם פטיסייר, קרם שוקולד, קרם פסטוק ועוד ועוד...
הוראות
הוראות הכנה
- נלוש את כל החומרים במקסר עם וו לישה ללא מלח כ10-12 דקות ואז נלוש את הבצק עוד 10 דקות
- ניתן לבצק לתפוח כ-1 שעות
- נחתוך את הבצק לכדורים של 60/80 גרם כל אחד על תבנית משומת היטב ונרסס בשמן ממעל כדי שלא יווצר קרום
- נכסה עם מגבת ונתפיח שוב עד שיכפיל את גודלו
- נחמם סיר ל160 מעלות ונכניס את הסופגניות שלנו לטיגון של 2-3 דקות מכל צד (או עד להשחמה יפה מכל צד)
- נוציא את הסופגניות לנייר סופג להתקררות
- לאחר שהסופגניות התקררו נוסיף את המילוי שלנו ונפזר אבקת סוכר ממעל
- בתאבון!