פיתה צלויה לצד סלט ירקות צלויים עם טחינה סלק

  • on 12 בפברואר 2022
  • Likes!

 

פיתה צלויה לצד סלט ירקות צלויים עם טחינה סלק

זוגי
Course כללי, מנה ראשונה, מנת פתיחה, סלט
Servings 2

ציוד

  • 1 תנור אפיה וצליה
  • 1 קערה לתחינת סלק
  • 1 צלחת הגשה

מצרכים
  

לפיתה

  • 250 גר' קמח
  • 4 גר' שמרים יבשים
  • 170 מ"ל מים
  • 1 כף שמן
  • 1 כף סוכר

ירקות צלויים

  • 1 יח' בטטה חתוך לרצועות עבות (בטונט)
  • 1 יח' חציל פרוס (אמנסה)
  • 1 יח' שומר חתוך לרבעים
  • 1 יח' זוקיני/קישוא חתוך לרצועות עבות (בטונט)
  • 1 יח' עגבניה חתוך לרבעים
  • 1 יח' בצל פרוס עבה (אמנסה)
  • מלח, פלפל,שמן זית, טימין קצוץ לפי הטעם

לרוטב

  • 1 יח' סלק מבושל חתוך לקוביות קטנות ככל שאפשר
  • 100 גרם טחינה גולמית
  • 3 יח' שיני שום קצוץ
  • 1/2 יח' מיץ לימון
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1 קורט מלח, פלפל

הוראות
 

לפיתה :

  • מערבבים את חומרי הגלם לפיתה לבצק אחיד ומתפיחים כ 40 דקות
    לאחר ההתפחה מחלקים לעיגולים שווים (בשקילה) ומשטחים.
  • צולים את הפיתה עם מעט שמן מעל ווק הפוך.

ירקות צלויים :

  • לערבב כל ירק בנפרד עם התיבול ולהניח במגש ( את הבטטה בנפרד )
    לצלות בחום גבוה 230-250 מעלות עד להזהבה (בטטה 170 מעלות)

רוטב :

  • מכינים את הטחינה תוך כדי ערבוב כל החומרים יחד.
    מסדרים את הצלחת כאשר הפיתה מונחת בבסיס ומעליה הסלט ורוטב הטחינה.
Keyword פיתה צלויה לצד סלט ירקות צלויים עם טחינה סלק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג מתכונים




Don't Miss! random posts ..

דילוג לתוכן