פלאפל עסיסי
ציוד
- 1 סיר טיגון
מצרכים
- חצי חבילה כוסברה
- חצי חבילה פטרוזילה
- 1 יח' פלפל חריף ירוק לא חובה
- 1 כף גרעיני כוסברה לא חובה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 5 שיני שום
- 1 כף כמון
- 1 קילו גרגירי חומוס מהסוג הקטן להשרות במים בין 16-24 שעות במקרר
- 2 יחי' בצלים גדולים
הוראות
- שומרים לפחות כוס אחת מהמים שבהם השרינו את החומוס
- במעבד מזון או מטחנה לטחון את: הבצל, פטרוזיליה, כוסברה, גרעיני כוסברה ושום
- מוסיפים לאט לאט את גרגירי החומוס וממשיכים לטחון
- להוסיף את התבלינים ואת אבקת האפיה וכוס מים מהחומוס ששמרנו בצד
- מניחים את כל העיסה במקרר לחצי שעה/ שעה
- ניתן להקפיא את העיסה לשימוש ליום אחר
- מחממים שמן בסיר טיגון
- כשהשמן חם מטגנים את כדורים הפלאפל שאנו נכין ונניח בשמן