ציר בקר
ציוד
- 1 סיר בישול
מצרכים
- 2 ק"ג עצמות בקר לתוחות לריבועים
- 25 גרם שמן רגיל
- 1/2 ק"ג ירקות מעורבים - גזר, סלרי, בצל (מרפואה) חתוך לקוביות
- 40 גרם רסק עגבניות
- 250 מ"ל יין אדום יבש
- 5 ליטר מים
חומרי טעם:
- פלפל אנגלי, עלי דפנה, פטרוזיליה, טימין (בוקה גרני) מלח, פלפל שחור.
הוראות
- משחימים את העצמות (בסיר גז או בתנור) היטב עד לקבלת קרמליזציה.
- משחימים במעט שמן את הירקות בסיר עד לקבלת גוון חום עדין
- מוסיפים רסק ומערבבים כ2 דקות
- מוסיפים יין ומצמצמים עד לאידוי, ומוסיפים את העצמות והמים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ועושים כיפוי לחלבון שצף
- מוסיפים את הבוקה גרני
- מבשלים 4-6 שעות
הערות
בישול ציר בקר על אש קטנה לוקח בסביבות 5-6 שעות