ציר עוף לבן
ציוד
- 1 סיר לבישול
- 1 מסננת לסינון התבשיל
מצרכים
- 1.5 קילו עצמות עוף - גב, גרונות וכו' חתוכות או שבורות
- 4 ליטר מים
- 1/2 ק"ג צרור ירקות - בצל, סלרי, גזר, כרישה חתוך לקוביות (מרפואה)
חומרי טעם:
- פלפל אנגלי, עלי דפנה, פטרוזיליה, טימין, (וגם פלפל שחור) בוקה גרני
הוראות
- סיר עם מי ברז ולשם מוסיפים את העצמות ומביאים לרתיחה.
- מורידים קצף ושומן ומוסיפים את ירקות השורש וחצי מהתבלינים.
- שעה לפני תום הבישול מוסיפים את הבוקה גרני להשלמת טעמים.
- בסוף הבישול מסננים את הנוזל.
הערות
בישול ציר עוף לוקח בסביבות 4-5 שעות על אש קטנה