ריזוטו פטריות

  • on 3 באפריל 2022
  • Likes!

 

ריזוטו פטריות

Course כללי, מנה ראשונה, מנת בניים, מנת פתיחה, תוספת למנה

מצרכים
  

  • 250 גרם אורז אורבוריו (עגול)
  • 750 מ"ל ציר פטריות
  • 150 גרם פטריות שמפיניון
  • 150 גרם פטריות פורטבלו
  • 15 גרם פטריות שיטקי
  • 1/2 חבילה טימין
  • 1 יח' בצל לבן קצוץ דק
  • 3 שיני שום
  • 50 גרם מחמאה

חומרי טעם

  • 25 מ"ל שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 קורט מלח ים אטלנטי
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס

הוראות
 

הכנת ציר פטריות מצרכים

  • סוגי וכמויות הפטריות הרשומות לעיל
    בצל יבש שלם
    גזר שלם
    סלרי עם עלים
    בוקה גרני
    פטרוזיליה קצת פחות מצרור
    1/2 חבילת טימין
    מספר עלי דפנה
    מספר פלפל אנגלי שלמים
    בתוך סיר שמים את כל סוגי הפטריות השלמות + גזר שלם + סלרי שלם+ בצל שלם , מוסיפים מים ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את כל מצרכי הבוקה גרני וממשיכים לבשל עוד כ- 15-20 דקות. מסננים ושומרים את הציר בנפרד, והפטריות בנפרד – קוצצים דק

אופן הכנת הריזוטו:

  • ממיסים חמאה ושמן זית/ מחמאה ומאדים בצל לבן קצוץ דקעד שקיפות
  • מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לאדות, מוסיפים אתהאורז וממשיכים באידוי
  • מוסיפים את הציר והיין הלבן בהדרגה תוך כדי ערבובמתמיד וממתינים לספיגה מוחלטת של הציר לתוך האורז לפני כל הוספה
  • ממשיכים עד שהריזוטו מסמיך וגרעין האורז קשה במרכז
  • לתוך הסיר מוסיפים את הפטריות שבושלו בציר שקצצנו ומתקנים תיבול.מורידים מהאש.
  • לריזוטו חלבי - ניתן לשדרג עם גבינת פרמזן

הערות

כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
 
לדף צורות חיתוך לחצו כאן
Keyword ריזוטו פטריות

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..

דילוג לתוכן