ריזוטו פטריות
מצרכים
- 250 גרם אורז אורבוריו (עגול)
- 750 מ"ל ציר פטריות
- 150 גרם פטריות שמפיניון
- 150 גרם פטריות פורטבלו
- 15 גרם פטריות שיטקי
- 1/2 חבילה טימין
- 1 יח' בצל לבן קצוץ דק
- 3 שיני שום
- 50 גרם מחמאה
חומרי טעם
- 25 מ"ל שמן זית
- 1/4 כוס יין לבן
- 1 קורט מלח ים אטלנטי
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
הוראות
הכנת ציר פטריות מצרכים
- סוגי וכמויות הפטריות הרשומות לעילבצל יבש שלםגזר שלםסלרי עם עליםבוקה גרניפטרוזיליה קצת פחות מצרור1/2 חבילת טימיןמספר עלי דפנהמספר פלפל אנגלי שלמיםבתוך סיר שמים את כל סוגי הפטריות השלמות + גזר שלם + סלרי שלם+ בצל שלם , מוסיפים מים ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את כל מצרכי הבוקה גרני וממשיכים לבשל עוד כ- 15-20 דקות. מסננים ושומרים את הציר בנפרד, והפטריות בנפרד – קוצצים דק
אופן הכנת הריזוטו:
- ממיסים חמאה ושמן זית/ מחמאה ומאדים בצל לבן קצוץ דקעד שקיפות
- מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לאדות, מוסיפים אתהאורז וממשיכים באידוי
- מוסיפים את הציר והיין הלבן בהדרגה תוך כדי ערבובמתמיד וממתינים לספיגה מוחלטת של הציר לתוך האורז לפני כל הוספה
- ממשיכים עד שהריזוטו מסמיך וגרעין האורז קשה במרכז
- לתוך הסיר מוסיפים את הפטריות שבושלו בציר שקצצנו ומתקנים תיבול.מורידים מהאש.
- לריזוטו חלבי - ניתן לשדרג עם גבינת פרמזן
הערות
כדי להבין את צורות החיתוך שמופיעות כאן פתחנו לכם עמוד מסודר עם כל השמות וההסברים של צורות החיתוך.
לדף צורות חיתוך לחצו כאן